Haber Karaisalı | Karaisalı Haber 19 Eylül 2024
KARAISALI
Anasayfa » Uncategorized » Gündem » Karaisalı’da büyük deprem tatbikatı

Karaisalı’da büyük deprem tatbikatı

  • 13 Eylül 2024
REKLAM ALANI
Karaisalı’da büyük deprem tatbikatı

Bölgemiz genelinde gerçekleştirilen Türkiye Acil Müdahele Planı (TAMP) çerçevesinde merkez üssü Mersin Tarsus olan ve 7.0 şiddetinde bir deprem senaryosuna dayalı tatbikat Karaisalı’da da gerçekleştirildi.

Karaisalı Kaymakamı Eda Sel Güdek ve Belediye Başkanı Bekir Şimşek ile ilgili kurum amirlerinin katıldığı tatbikatta enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları ve yaralıların tahliyesi konusunda çalışmalar yapıldı.

Kaymakam Eda Sel Güdek başkanlığında Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Bekir Şimşek tatbikat konusunda yaptığı açıklamada, “Karaisalı ilçemizde gerçekleştirilen deprem tatbikatı başarıyla tamamlandı. Ecemiş Fay Hattı senaryosuna göre, 7.0 büyüklüğündeki deprem simülasyonu kapsamında arama-kurtarma, yangınlar, tahliye, trafik kazaları, hasar tespiti, altyapı çalışmaları ve psikososyal destek alanlarında kapsamlı uygulamalar yapıldı. Tatbikat süreci, büyük bir dikkat ve özveriyle gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Güvenliğimiz için bu tür hazırlıkların önemini bir kez daha gözler önüne seren tatbikatımız sona erdi.” dedi.

Etiketler:

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz