Haber Karaisalı | Karaisalı Haber 16 Eylül 2024
KARAISALI
Anasayfa » Uncategorized » Spor » Kızıldağ Karakucak Güreşleri için geri sayım başladı

Kızıldağ Karakucak Güreşleri için geri sayım başladı

  • 2 Ağustos 2024
REKLAM ALANI
Kızıldağ Karakucak Güreşleri için geri sayım başladı

Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’ya bağlı 1650 rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda 17-18 Ağustos tarihleri arasında 539.’su gerçekleştirilecek olan Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri basın toplantısı Varda Köprüsü’nde gerçekleştirildi.

Basın toplantısında açıklama yapan Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, “Bu yıl 539.’sunu düzenleyeceğimiz Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerini 18 Ağustos Pazar günü gerçekleştireceğiz. Güreşlerimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Güreşlere 45’i başpehlivan olmak üzere, 700 güreşçi katılım sağlayacak. Toplam ödülümüz 306 Bin TL, başpehlivanlık ödülü ise 50 bin TL. Kızıldağ Karakucak Güreşlerimiz Türkiye’nin en büyük karakucak güreşi organizasyonlarından birisidir. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı sponsorluğunda, Sarıçam Belediyesi başta olmak üzere Cumhur İttifakı belediyelerimiz Pozantı ve Kozan belediyelerinin katkılarıyla düzenleyeceğimiz güreşlerimizi hep birlikte güzel bir ortamda gerçekleştireceğiz. Ayrıca güreşlerimizden önce 16 Ağustos Cuma günü Kızıldağ Merkez Camisinde Şehit İsmail Haniye Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenleyeceğiz. 17 Ağustos Cumartesi Kızıldağ Yaylası Lahanalık Mevkiinde konserlerimiz olacak. Konserlerde Ahmet Şafak, Havva Öğüt, Ali Turaç ve Adanalı Müslüm sahne alacak. 2019 yılında kaldırılan altın kemer uygulamasını tekrar başlatıyoruz. Üst üste 3 defa başpehlivan olan güreşçimiz altın kemerin daimi sahibi olacaktır. Tüm hemşerilerimizi güreş ve konserlerimize davet ediyorum.” dedi.

MHP MYK Üyesi Mustafa İzgioğlu ise, “Asırlardır devam eden Kızıldağ Karakucak Güreşleri organizasyonu hem Karaisalı hem de Adana için çok önemli bir organizasyondur. Bizler bu organizasyonu dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapmalıyız. 17,18 Ağustos tarihinde tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ramazanoğlu beyliğinden başlayarak bugüne kadar gelen önemli bir organizasyon olduğunu belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ yaptığı açıklamada, “539. Kızıldağ Karakucak Güreşlerine katılacak tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum. Seyir zevki yüksek kıran kırana bir mücadele olacak olan bu organizasyona tüm hemşehrilerimizi ve güreş severleri bekliyoruz. Bu vesileyle Türk gibi güçlü deyimini dünya literatürüne sabitleyen Kel Aliço, Kurtdereli Mehmet, Koca Yusuf, Yaşar Doğu, Tevfik Kış, İsmet Atlı gibi dünyada başarıları ile göğsümüzü kabartmış güreşçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Karaisalı Belediye Başkanımız Bekir Şimşek olmak üzere, tüm destekçilere teşekkür ediyorum” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına, MHP MYK Üyesi Mustafa İzgioğlu, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Gençlik ve Spor Adana İl Müdürü Muzaffer Çintımar, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Osman Kurdak, Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Veysel Alanoğlu, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, güreş tertip ve teknik komite üyeleri ve basın temsilcileri katıldı.

Etiketler:

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz